New York Sightseeing!

Torsdag 30 april

Idag var det den sista "riktiga" dagen på au pair-skolan, förmiddagen spenderades i class. Vi fick berätta om våra verk vi gjorde under tisdagens "arts and crafts" då vi fick pyssla, klippa o klistra för att göra något som kunde förknippas med vårt hemland. Mitt verk blev ett luciatåg, som förhoppningsvis nu hänger i taket i klassrummet. På tal om klassrummet, väggarna, taket o dörren var helt täckta av saker som tidigare elever på au pair-skolan gjort. Riktigt mysigt vare! 

 mitt luciatåg 

Under rasten föll ja för frestelsen o köpa ett "snack". Valet blev enkelt då jag såg påsen med "swedish fish". En påse som innehöll röda fiskar, typ som såna man kan köpa i lösvikt men dessa var mycket sötare o mjukare. Gott vare iaf :)



Innan classen var slut så ropade vår underbara lärare Lina upp oss o vi fick hämta våra "diplom" som visade att vi nu hade läst vissa ämnen o va redo att jobba som au pairer, kul!
Dom sista minutrarna togs de en hel del gruppkort, man kom ju ändå ganska nära de flesta i klassen. Vi hade väldigt kul ihop! 


ja o min lärare Lina.

Efter alla kort så fick vi gå o hämta vår lunch i matsalen. sen vare till att gå o sätta sig på en utav de 2 bussar som skulle ta oss till the big apple, New York City! 
Bussresan spenderades av oss svenskar genom att sova, ta kort o bli oerhört förvånade över den enorma kyrkogården som vi åkte förbi. När vi närmade oss Manhattan va de en konstig känsla att man verkligen var där, allt man sett på tv o på bilder va framför ögona på oss o man kände sig ganska liten. Jag ahde ju i o för sig sett ganska mycket när vi åkte genom Manhattan på måndagkvällen men då var man så trött så man inte förstod hur stort allt var o hur levande denna staden är! underbar är nog de rätta ordet! 

När vi kom fram till Central Park hoppade våran guide på o sen höll han oss sysselsatta dom närmsta timmarna! Vi åkte runt i bussen, försökte se allt åt både höger o vänster som guiden sa åt oss att titta på o vissa försökte få så bra kort som möjligt genom fönstrena! de va inte helt lätt. 
Första stoppet blev iallafall på Time Square o där fotades det en hel del. Vi såg även Elvis o "The Naked Cowboy" som spelade o sjöng för oss. Efter en stund åkte vi vidare o stannade vid Flatiron Building, (ni vet den där byggnaden som ser ut som ett strykjärn)
Vi såg även:
*Ground Zero (platsen där World Trade center fanns o där dom nu håller på att bygga upp 7 nya byggnader)
*Empire State Building
*Rockefeller Center
*Manhattan skyline 


Angelika, Natalie o Jag på Times Square


The Naked Cowboy.


Ground Zero (där World Trade Center fanns.)

Sen tog vi färjan så vi kunde se alla höga byggnader o även Frihetsgudinnan, 
utöver dessa ställen babblade guiden på om kända gator, kända byggnader, kända personer, kända platser o allt annat vi behövde veta om New York. Kommer inte ihåg hälften av allt vi såg men vi såg nog allt man ska se iallafall! 




Statue of Liberty


 
Eftersom jag valt att åka upp i Top of the Rock så drog våran buss vidare till detta. Efter en säkerhetskontrollen fick vi ta hissen upp i toppen, väl däruppe var de bara o gå ut i blåsten o bara titta. Vart man än tittade så såg man stora höga skyskrapor, byggnader man sett på vykort, på tv o hört talas om. Man såg hela New York City! 
Vi stannade ganska länge häruppe o tog en hel del kort! vi svenskor ville även ta en bild inomhus o frågade därför en säkerhetsvakt (som var misstänkt lik Günther) om han kunde hjälpa oss o ta kort. De gjorde han gärna o han sa även till oss att vi skulle ställa oss framför en speciell vägg där kortet skulle bli som bäst. Väggen var täckt med lampor i olika färger som rörde sig o blinkade beroende på hur mycket man pratade eller något liknande. Han fick oss på något konstigt vis att stå still o inte prata i vad som kändes en evighet. När väl dom rätta lamporna kom var de alltid nån som lyckades blunda. Men vi fick några fina kort iallafall! :) 


Natalie, jag o Sandra på Top of the Rock.


Central Park m,m,


Empire State Building m.m.







Efter att vi stod stadigt nere på marken igen hade vi ca 2 timmar på oss innan bussen skulle gå. Vi tänkte att de va nog bäst o gå till uppsamlingsplatsen först o sen leta matställe o eventuella affärer däromkring. Med hjälp av grannlandet Norge hittade vi till slut till platsen o då vare dags för mat. Letade länge o väl men kräsna som vi verkade va blev de till slut ett väldigt stressigt matstopp på Wendy's. Men men, kycklingsallad är ju aldrig fel. 
Vi hann även införskaffa oss våra efterlängtade" I love NY "-tröjor! 
På bussen hem slocknade de flesta o de va enormt kul o ha sett så mycket! skulle kanske inte skadat med lite mer tid men man kommer väl förhoppningsvis tillbaka dit någon gång!

När vi kom hem var det dags att försöka packa väskan för andra gången på en vecka, hade ju inte haft uppe allt men de hade ju tillkommit en New York-tröja, En rosa Cultural Care Au Pair-väska (som ja fick för att ja inte hunnit få mina grejer från au pair-klubben från Sverige) en stor bok vi använt i "skolan" o så lite papper o grejer. Jag o WEndy höll på o packa samtidigt o började även prata en hel del om hur vi trodde de skulle bli o träffa familjen på fredagen. Wendy var nervös eftersom hennes engelska inte är så jättebra o för att hon fryser även fastän de är vår här nu. Haha, vi hade en väldigt rolig kväll me packning. De tog lite längra tid än planerat så när vi var färdiga vid halv 1 var vi hur trötta som helst. De va då ja kom på att ja tidigare under dagen köpt ett telefonkort o att klockan nu hemma i Sverige var halv 7 på morgonen. 
Ja bestämde mej för  ringa hem. Tänkte att pappa är väl på väg upp nu. de lät ungefär så här:
-Lennart.
-Hej de är Maria!
- Vem vare?
-Maria, du vet din dotter?
- öhh, jaså, va de du?

haha, jag hade vart borta i 4 dygn o pappa hade nästan glömt mej! haha, prata iaf lite snabbt o sen var de verkligen dags att försöka sova, Imorrn skulle ju den stora dagen komma!  skulle flyga själv (igen) till Chicago o där träffa min "blivande familj" för ett år! hur konstigt är inte de?? 

fortsättning följer....

Kommentarer
Postat av: Camilla

hehe, härligaste samtalet då ;) Dyrt att ringa?? Ja, nu är jag stolt över att du uppdaterar :P jag kommer knappt ihåg vad de var för papper jag fick!! Ett litet papper som var inplastat!!! Jag måste kolla igenom allt :P jag har inte fått nån väska eller nått sånt heller!!! Vil me ha!! :P

2009-05-22 @ 10:47:01
URL: http://underthesamemoon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0